Ny avlingsprognose fra Sør-Trøndelag

På oppdrag fra Norske Felleskjøp, gir NLR Sør-Trøndelag ut en prognose om kornavlingene i fylket. Nå er 2. prognose gitt og det kan se ut til at vi får et godt kornår også i Sør-Trøndelag.

> Les mer   > Kommentarer [0]

VIRUSTESTING AV EGEN SETTEPOTET?

Inneholder settepoteten 20% virus, må en regne med å få en avlingsreduksjon på 10%. Den mest vanlige settepotetkvaliteten i sertifisert omsetning har maks fire prosent av potetvirus A og Y tilsammen. Vi har registret bladlus i potetåkre i sommer og det er sannsynlig at det tørre og varme været vi har hatt, har gitt mer bladlus i åkrene enn det er vanlig og dermed mer spredning av virus. Ønsker du å få testet dine egne settepoteter for virus, kan du kontakte nærmeste kontor til Norsk Landbruksrådgiving i Sør-Trøndelag. Frist for påmelding er 8.september! Siste frist for innsending for oss er nemlig 30. september.

> Les mer

Stilling ledig som rådgiver plantedyrking

Til våre kontorer på Brekstad og Åfjord søker vi etter rådgiver plantedyrking. Søknadsfrist 12.09.2014

> Les mer

Markdag skjøtsel av setervoller

Fredag 05.09. kl. 11.00 hos Ingebrigt Enlid jr. på Hiåvollan i Endalen

> Les mer

Gulning i enkelte byggåkre gir behov for tilleggsgjødsling

Det har vært en periode nå, med mye nedbør, og enkelte åkre har begynt å gulne. Dersom åkeren ikke har kommet for langt kan det være aktuelt med tilleggsgjødsling.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Sjekk åkeren for resistent ugras

Det er viktig å gå en tur i åkeren for å vurdere effekten av sprøytinga. Er det noen arter som står igjen kan det være lurt å notere dette til neste år. Vassarve og linbendel er arter som det lett kan oppstå resistens i mot lavdosemidler.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Markdag i korn, Stadsbygd

Markdag i korn hos Per Raudberget, Stadsbygd, onsdag 25. juni kl 19.00. Vi frisker opp litt teori før vi vandrer ut i åkrene på jakt etter byggsorter, vår/høsthvete, ugras, sopp, mangelsymptomer, delgjødsling, legde, floghavre(?) v/ Jan-Eivind Kvam-Andersen og Asgaut Løwø

> Les mer   > Kommentarer [0]

Registreringer av lus i bygg i Sør-Trøndelag

Det er gjort registreringer av lus i byggåkre i Rissa, Melhus og Meldal. Alle registreringene var under skadeterskel.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Bladanalyser avdekker næringsmangel i bygg i Sør-Trøndelag

Ved hjelp av bladprøver kan vi nå avdekke næringsmangel i korn såpass tidlig at bonden rekker å gjøre tiltak samme året. Bladprøvene sendes til Yaras lab i England, og vi får svar innen en ukes tid. Ta kontakt med lokal rådgiver om det skulle være aktuelt med en bladprøve.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Døgngrader fram mot 1. slått - per 18. juni

Her finner du oppdaterte døgngrader for ulike klimastasjoner i Sør-Trøndelag til og med 18. juni.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Gode råd mot ugras i grønnsaker

- Det er ofte betre å ha eit enkelt utstyr som ein klarer å handtere enn avansert utstyr som ein ikkje har lært seg å bruka rett. Men dersom ein først har sett seg inn i rett bruk av nytt, moderne utstyr, vil oftast det gi best resultat, seier rådgivar Thomas Holz på samling for grønsakrådgivarar i regi av Norsk Landbruksrådgiving.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Markdag om ugrasregulering i radekulturer 18, juni, Rissa.

Minner om markdagen om ugrasregulering i radkulturer. Nytt eller gammelt utstyr og ulike metoder kan gi fullgodt resultat. Svært viktig i både økologisk landbruk og konvensjonelt landbruk der flere og flere ugras utvikler resistens mot sprøytemidlene. Kom og bli inspirert av Thomas Holz.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Markdag i potet 16. juni kl 10.00, Melhus

Minner om markdag i potet med rådgiver Siri Abrahamsen. Svært aktuelle tema: tørråte, skurv og gjødsling.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Forsøk i gulrot og potet 2014

4 forsøk i gulrot og potet er lagt ut.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Døgngrader fram mot 1. slått - per 10. juni

Her finner du oppdaterte døgngrader for ulike klimastasjoner i Sør-Trøndelag til og med 10. juni. Døgngradene ligger nå over 500 på de fleste målestasjonene. Timoteien står i skyting.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Bladminerflue

Det er vanligvis ikke nødvendig med behandling mot bladminerflue tidlig i sesongen. Dersom angrepet er veldig stort, bruk halv dose pyretroid. Viktig å verne flaggbladet seinere i veksttida.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Døgngrader fram mot 1. slått - per 3. juni

Her finner du oppdaterte døgngrader for ulike klimastasjoner i Sør-Trøndelag til og med 3. juni. Døgngradene ligger rundt 500 på flere målestasjoner. Timoteien står i begynnende skyting.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Nytt grovfôrprosjekt: Best på grovfôr - Kysten

Godt grovfôr er basisen for økonomien i husdyrholdet. I august starter vi opp et nytt 3-årig rådgivingsprosjekt med fokus på grovfôrproduksjon. Påmelding har startet. Det er begrenset plass, så her gjelder først til mølla prinsippet.

> Les mer   > Kommentarer [0]
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side